.

Megváltozhat az étrendünk a szélsőséges időjárás miatt, ugyanis az áradások és a hőhullámok akkora pusztítást végezhetnek a termésben, hogy a rendelkezésre álló élelem becsült növekedése harmadával lehet kisebb. Legalább is ezt prognosztizálja az a  tanulmány, amelyet Marco Springmann, az Oxfordi Egyetem kutatója tett közzé. Az aggasztó jövőkép, előrejelzés szerint több mint félmillió ember halálát okozhatja a klímaváltozás a világon-  a globális felmelegedés tudniillik négy százalékkal vetné vissza a zöldség- és gyümölcsfogyasztást, 0,7 százalékkal a vörös húsok fogyasztását, így az étrend zöldség- és gyümölcstartalmának csökkenése megduplázná a hiányos táplálkozás miatti halálesetek számát. A  klímaváltozás 2050-ig vizsgált hatásainak következményei okán a tudós azt állítja, hogy a termés folyamatos pusztulása naponta fejenként 99 kalóriával csökkentené a bevihető kalória mennyiségét, így az étrendünk összetétele is megváltozna. Az üvegházhatású gázok kibocsátásának mérséklése viszont kedvezően hatna az egészségre, 29-71 százalékkal csökkenthetné a klímaváltozás miatti halálozások számát.