.

Nemzetközi pályázati támogatással megvalósuló képzés indult Nagykanizsán. A klímareferens szakemberek képzésének célja, hogy a jelentkezőkből olyan jól felkészült szakemberek váljanak, akik képesek lesznek a 2014-2020-as uniós fejlesztési időszak mintegy 1117 milliárd forintos környezeti és energiahatékonysági programjának pályázati forrásaira jó fejlesztési terveket lefektetni, projekteket generálni, pályázatokat írni és megvalósítani, a térség valamennyi lakója számára.

Tizennyolc jelentkező kezdte meg azt a négyszer két napos tanfolyamot, melynek elvégzésével klímareferenssé válnak, s tagjai lesznek a Nemzeti Klímaadaptációs Hálózatnak.

Gergely Edit előadó elmondta: “Úgy kell valahogy megfognunk ezt a témát, hogy lássuk a részleteket, lássuk hogy komoly problémák vannak, de annak is legyünk tudatában, hogy igenis, tudunk változtatni, mert vannak eszközö.”

A klímaváltozás negatív hatásai nem jelentkeznek tetten érhető formában, hosszas folyamatról van szó.

Dr. Szigeti Tamás üzletfejlesztési Wessling Kft. igazgatója kiemelte: “Nagyon fontos ezért, hogy a programban részt vevők és a program által érintettek személyesen elhivatottságot érezzenek annak érdekében, hogy minél kisebb kár érje még a légkörünket az eddig ért károkhoz képest.”