.

Kedden délelőtt Hódmezővásárhelyen is megkezdődött a klímaszakértők képzése egy pályázati támogatásból megvalósuló projekt keretében. A képzés az önkormányzati, járási és megyei hivatalok, valamint a különböző intézmények számára nyújt segítséget ahhoz, hogy a klímaváltozással kapcsolatos teendőket integrálni tudják fejlesztési terveikbe.

0ec5d0dfe46659d32983ce46c5839b82_normal

Dr. Fegyveres-Fiskál Gábor, a projektet megvalósító DIPOL Csoport ügyvezetője szerint a kérdéskör kimondottan fontos, egyre égetőbbek a feladatok, amit az elmúlt évek időjárási szélsőségei is jól bizonyítanak. Ráadásul hamarosan elérhetővé válnak a 2014-2020-as európai uniós fejlesztési időszak klímapolitikai célú pályázati forrásai.

Erre a képzésre a háziasszonyoktól, a környezetvédelmi mérnökig várják az érintetteket, akik nyitottak és elhívatottak a környezetvédelem ügye iránt. Én úgy éreztem, hogy szívesen segítek ennek megszervezésében. A mostani képzésen pedagógusok, önkormányzati dolgozok és polgármester is részt vesz, úgy gondolom nagyon hasznos dolognak lehetünk szemtanúi – mondta el Bálint Gabriella, a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás Kapcsolat Központ főigazgatója.

Az eseményen többek között részt vett Bozókiné Szabó Ildikó óvodapedagógus is, a Hódmezővásárhely Egyesített Óvoda Oldalkosári utcai Tagintézmény Szabadság téri telephely óvodájának szakmai vezetője is.

Érdeklődéssel és szeretettel jelentkeztünk erre a képzésre, mert úgy gondoljuk, hogy az óvodások számára is fontos a környezetvédelem. Eddig is sok ezzel kapcsolatos óvodai programot szerveztünk, ezért is örülünk, hogy részt vehetünk ezen a rendezvényen. A szülők szemléletformálásához az ovisokon keresztül vezet az út és fontos az is, hogy a gyerekekben is kialakítsuk a klímatudatos, környezettudatos magatartást – mondta.

A megyében még Mórahalom is indul hasonló képzés november 10-től.

Forrás: Promenad